|
|
Lån  


 

Spørgsmål om aktiespil

Forskellen på et aktiespil og rigtig aktiehandel?


I aktiespil risikerer man ikke at tabe rigtige penge, dermed kan man tage lidt større chancer, end man ville have gjort i virkeligheden. Det hænder også at man i aktiespil kan gennemføre handler nemmere end man ville kunne gøre i virkeligheden. Hvis man handler for et stort beløb med rigtige penge på aktiemarkedet og ønsker at købe en bestemt aktie, bliver man ofte nødt til at købe aktien til forskellige kurser i flere bidder. I aktiespil kan man købe aktien i ét hug uden at påvirke kursen.


Hvad er det fascinerende ved aktiespil?


Det fascinerende ved aktiespil er, at man både som nybegynder og erfaren investor kan afprøve sine evner og finde ud at hvor godt man klarer sig i forhold til andre spillere. Aktiespil kan være som et spil "skak" med adskillige tusinde modstandere. Et aktiespil kan ikke helt sammenlignes med at handle aktier i den virkelige verden, det er absolut også et spil. Det er ikke kun dygtighed der afgøre udfaldet, det er også held. Alle har derfor en gode chance for at vinde. Når det er sagt, så er det meget sjældent at folk, der ikke har sat sig ind i aktiemarkedet, ligge langt fremme i feltet.


Skal jeg handle i et aktiespil, som jeg ville gøre med mine egne penge?


Helt sikker nej. Hvis du skal vinde et aktiespil, så skal du tage store chancer. I den virkelige verden skal du sørge for risiko spredning. Det er nærmest omvendt med aktiespil, der skal du satse på så få aktie som muligt, med så stort risiko som muligt. Man skal altid have i mente at vinderen tager det hele, og vinderen er aldrig den defensive. Du er her: Aktiespil - Aktiespil -