|
|
Lån  


 

Gode råd ved aktiehandel

1) Sæt dig et mål

Sæt et mål for dine aktieinvesteringer. Hav realistiske forventninger. Aktier er et langsigtet opsparingsalternativ, som historisk set har givet et attraktivt afkast.2) Tænk langsigtet

Aktiekurser svinger op og ned, men er altid steget til nye højder. Aktier egner sig derfor sjældent til kortsigtede investeringer.3) Invester på forskellige tidspunkter

Invester aldrig en stor del af din opsparing i aktier på en gang. Du risikerer at købe, mens aktierne er dyrest.4) Spred indkøbene!

Sats ikke alt på n eller få aktier, men spred dine investeringer i flere selskaber og helst også i forskellige brancher. Så er du mindre sårbar over for svingninger i det enkelte selskab og branche.5) Søg viden om firmat!

Køb kun aktier i firmaer, som du har sat dig ordentlig ind i. Køb aktier i selskaber, som i flere år har vist fremgang i omsætning og indtjening.6) Invester i åbne og aktionærvenlige selskaber!

Invester i selskaber, der har en åben og ærlig informationspolitik.7) Vær forsigtig med lån til aktieinvesteringer!

Det kræver stor forsigtighed og erfaring med aktiemarkedet for at købe aktier for lånte penge. Går det ikke som forventet kan situationen blive meget svær at håndtere.8) Bestem hvornår du vil sælge!

Hold orden på dine investeringer og beslut inden køb, hvornår du vil sælge, f.eks. hvis en aktie er falder med 10%, eller hvis n aktie er kommet til at udgøre for stor en andel af din samlede portefølje.9) Tænk skat!

Overvej de skattemæssige konsekvenser, hver gang du overvejer at hjemtage en gevinst eller minimere et tab gennem et aktiesalg.
10) Følg ikke råd ukritisk!

Lyt til andres råd, men følg dem ikke ukritisk. Vær opmærksom på dine eventuelle motiver hos den der anbefaler det ene eller det andet.


11) Brug ikke alle pengene på handelsgebyrer

Lad være med at hoppe ind og ud af aktiemarkedet, det påfører dig blot en masse omkostninger. Du er her: Aktiespil - Aktiespil -