|
|
Lån  


 

Hvad er et aktiespil?


Et aktiespil er et spil normalt på nettet, hvor man handler med aktier
for fiktive penge. Man starter f.eks. med 500.000 kr. fiktive kroner. Den der
har fået pengene til at yngle mest muligt når spillet er slut har
vundet. Der er mange der laver aktiespil på nettet, med meget forskellige beløb du kan vinde. Dette er en guide til aktiespil, som giver dig nogle gode tips, og hjælper dig til at forstå forskellige aktie udtryk. På denne side finder du gode råd til hvordan du klare dig godt i aktiespil. Der er nogle andre ting man skal være opmærksom på end hvis det var ens egne penge. Man skal f.eks. være opmærksom på at man ikke nødvendigvis skal handle som du ville gøre med dine egen penge, for så vinder man ikke. Du skal være meget mere risikovillig, hvis du skal når helt til tops.
En aktie er en andel i en virksomhed organiseret som et aktieselskab. Ejer man alle aktierne, så ejer man også hele virksomheden. Ejer man 51% er dette dog også typisk nok til at have bestemmende indflydelse i virksomheden. Dog har man i Danmark den i international sammenhæng usædvanlige mulighed at inddele aktierne i A- og B-aktier med forskellige rettigheder (men alle aktier skal have stemmeret, jf. Aktieselskabslovens 67).

Aktiers pålydende værdi kan være et hvilket som helst beløb, men er typisk holdt i "runde" eller "halvrunde" tal, f.eks. 5, 10, 20, 50, 100 eller 1.000 kr. Aktiers kurs fortæller, hvor meget man skal betale for 1 aktie. Kursen på aktier kan svinge meget, da den er afhængig af hvordan virksomheden klarer sig. Kursen fastsættes dagligt på fondsbørsen på basis af udbud og efterspørgsel efter aktien, og kan derfor både påvirkes af fundamentale ændringer i virksomhedens forhold og af stemninger i aktiemarkedet, dvs. hos købere og sælgere af aktierne.

Aktier kan noteres på en børs, hvilket letter omsætningen for aktionærerne. Københavns Fondsbørs er den dominerende børs i Danmark. Her indgår de 20 mest omsatte aktier i OMXC20-indekset.

Information på sider:

Gode rd ved aktiehandel - Sprgsml om aktiespil - Tips til aktiespil - Ved faldende aktiemarked - Du er her: Aktiespil - Aktiespil -